Uncategorized

The story behind the scene

Har längtat så efter en ny lampa. Den här väntade på mig på posten i måndags. Hade smitit tidigare från jobbet pga läkarbesök. När jag kom ut från vårdcentralen insåg jag att jag hade en halvtimme till godo innan jag skulle hämta på dagis. Jag var bajsnödig som en brunbjörn men det kändes inte lika viktigt som att hämta ut lampan. Tryckte plattan i mattan på bilen och styrde mot Ica.

Stressade in i affären och kände mig inte bara bajsnödig utan också lika skyldig som en bankrånare med en miljon stulna kronor i fickan. Det ger inga pluspoäng på åretsmammakontot när man smiter till affären istället för att hämta sitt barn på dagis. Man får inga pluspoäng om man råkar bli upptäckt av en dagisfröken som står och smyger bakom bananerna heller precis, men ibland måste man få leva life on the wild side så att säga.

Fick äntligen kartongen med lampan i mina armar. Den var i ungefär samma storlek som min bil. Det blev tydligt när jag fick pressa in den i min lilla bärplockar-Opel med sån kraft att skitkorvarna nästan sköts ur min röv.

Väl hemma sliter jag upp kartongen som ett vilddjur. 10 minuter kvar till hämtning. Yrar runt i vardagsrummet och överlägger med mig själv om jag ska välja att gå på toaletten eller hänga upp lampan. Väljer alternativ två med motiveringen att då kanske jag hinner röja undan kartong och alla andra bevis innan gubbfan kommer hem. Han är inte så uppmärksam på inredningsdetaljer. En ny lampa skulle jag antagligen komma undan med, trots att jag i ett svagt ögonblick, lurade både honom och mig själv att jag skulle börja spara stålar för någon vecka sedan.

Ivrigare än en unge på julafton hänger jag upp den men lyckas inte fullborda mitt verk. Planen gick i stöpet när jag insåg att installationen av el i lampan krävde en hjärna som behärskar logiskt tänkande och förmågan att tyda en bruksanvisning. 3 minuter kvar till hämtning på dagis, besöker toaletten och åker mot dagis.

Tänk så mycket man hinner på en halvtimme. Nu hänger den där och dinglar i all sin prakt. Installerad av min make som inte ens pikade mig för min shopping eller brist på karaktär. Jag fick gå ut i skjulet och hämta två vedpåsar som betalning för hans tjänster, billigt ju?!

En reaktion till “The story behind the scene

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s