Uncategorized

The dammsucker

Helgen inleddes med en städning. Sotaren skulle inspektera här i fredags, något som skulle komma att försätta både mig och gubbkärleken i arbete.

Det började med att maken skulle städa ur braskaminen men slutade med att jag fick städa hela vardagsrummet och skura större delar av huset. Hörde hur han dammsög och donade på nedervåningen. Kort därefter klev jag in i vardagsrummet, där dimmorna låg tätare än i Lützen. Får syn på maken som i sin enfald ligger med trynet i braskaminen och dammsugaren i högsta hugg. Att möblemanget bakom honom började likna inredningen i ett krematorium tog han ingen notis om.

Jag har inte haft något filter i dammsugarhelvetet de senaste åren, men nu blev det ganska tydligt vad ett filter egentligen fyller för funktion.. Allt maken sög upp ur braskaminen flög liksom ut ur dammsugarens bakdel. Rakt på bokhyllan, golvet och ryamattan. Jag hann inte inte mer än harkla mig innan brandvarnaren drog i gång. Hoppsan.

Det blev en lite mer grundlig fredagsstädning än den sedvanliga med andra ord. Fick till och med putsa av nakenmaran som blivit brungrå och lämnade sotiga tassavtryck efter sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s